Поліція затримала двох бойовиків у Краматорську

Поліція затримала двох бойовиків у Краматорську

Укрінформ
У Краматорську поліцейські затримали двох бойовиків, обидва підозрювані визнають свою вину та співпрацюють зі слідством.

Про це повідомила поліція Донеччини.

«Краматорські поліцейські затримали двох бойовиків. Одного з учасників незаконних збройних формувань було встановлено під час перетину блокпосту, іншого виявили працівники карного розшуку під час слідчо-оперативних заходів у Краматорьку», - йдеться у повідомленні.

У поліції пояснили, що один із затриманих був зупинений під час проходження стоп-контролю. Під час онлайн-перевірки по базах даних МВС виявилося, що він перебував у лавах бойовиків. Відносно іншого співробітники кримінального блоку отримали оперативну інформацію, яка після перевірки підтвердилася.

Обидва місцевих мешканці пішли у лави бойовиків у травні 2014 року, підтримуючи ідею «руського миру» та в надії заробити грошей. Вони чергували на блокпосту по вул. Магістральній, без зброї, здійснюючи незаконну перевірку автотранспорту та громадян. Крім того, виявляли осіб, які мали проукраїнську позицію.

Але коли почалися обстріли міста, обидва «вояки» злякалися, втекли з лав терористів і переховувалися, сподіваючись, що про їхню діяльність ніхто не дізнається.

Читайте також: ГПУ просить Росію видати бойовика, який вбив школяра у Донецьку

Наразі зловмисникам оголошено про підозру за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-