На Донеччині прокуратура вимагає суворішого покарання для інформатора терористів

На Донеччині прокуратура вимагає суворішого покарання для інформатора терористів

Укрінформ
В Донецькій області прокуратура вимагає суворішого покарання для інформатора терористів, засудженого до трьох років позбавлення волі.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі відомства.

Як зазначається, прокуратура Донецької області підтримувала державне обвинувачення у суді під час розгляду кримінального провадження стосовно мешканця Костянтинівки, який співпрацював з терористами «ДНР». Прокурором у суді було доведено, що чоловік з січня по травень 2016 року налагодив співпрацю з так званим начальником розвідувального управління штабу третьої окремої мотострілкової бригади «ДНР» з позивним «Фінансист».

Пособник терористів опрацьовував та передавав бойовику інформацію щодо переміщення особового складу підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції. Надалі цю інформацію бойовики використовували для обстрілів позицій ЗСУ.

Рішенням Костянтинівського міськрайонного суду чоловіка визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України, та засуджено до 3 років позбавлення волі.

Проте прокуратура області вважає такий вирок занадто м’яким і готує апеляційну скаргу з вимогою засудити інформатора терористів до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-