Юнака, що з терикона вивчав розташування позицій ЗСУ, затримали на Донеччині

Юнака, що з терикона вивчав розташування позицій ЗСУ, затримали на Донеччині

Укрінформ
У Новотроїцькому Донецької області правоохоронці затримали 18-річного мешканця Житомирської області, який, перебуваючи на териконі, стежив за обстановкою та збирав дані про розташування позицій ЗСУ для бойовиків.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«У Новотроїцькому правоохоронці затримали 18-річного мешканця Житомирської області, який приїхав у прифронтовий населений пункт з метою збору інформації про позиції ЗСУ. Хлопець був помічений під час того, як він перебував на териконі та стежив за обстановкою. Встановлено, що він зайнявся шпигунством через гроші, які заборгував своєму товаришу - бойовику з Макіївки», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що коли "розвідника" затримали правоохоронці, він зізнався, що його товариш пообіцяв пробачити борг, якщо той знайде цінну інформацію для «ДНР».

Завдяки поліцейським інформатор не встиг передати дані окупантам.

Наразі за цим фактом  відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-