"Міністра ДНР" заочно засудили до 12 років за гратами

Укрінформ
Так званого міністра внутрішніх справ терористичної організації "ДНР" Олексія Дікого заочно засуджено до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"У вівторок, 6 червня, колегія суддів Дзержинського міського суду Донецької області ухвалила обвинувальний вирок колишньому заступнику начальника управління – начальнику відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Донецькій області Дікому О.О", - зазначила вона.

За словами Сарган, під час судових слухань встановлено, що у травні-червні 2014 року Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичної організації "ДНР" брав участь у захопленні адмінбудівлі УБОЗ в Донецькій області, що у місті Донецьку.

"Залишившись на тимчасово підконтрольній бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації "ДНР". Так, у 2014 році колишнього правоохоронця було призначено на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ "ДНР". А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання "герой ДНР", Олексій Дікій зайняв посаду так званого міністра внутрішніх справ терористичної організації "ДНР", - повідомила Сарган.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього українського правоохоронця проводили слідчі прокуратури Донецької області. Через те, що засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно.

Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення – прокуратури Донецької області, визнав Дікого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України та заочно засудив до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-