Колишній бойовик став

Колишній бойовик став "патріотом України"

Укрінформ
За один день поліцейські затримали двох учасників НЗФ – безробітного з Дружківки, який в 2014 році допитував полонених у підвалі, та мешканця Бахмуту, який брав участь у блокуванні військових складів та захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури.

Як повідомляє поліція Донеччини, бахмутчанин, який, за інформацією, причетний до поставок нелегальної зброї, з метою конспірації став публічно виявляти проукраїнські погляди та використовувати національну символіку.

Перший із затриманих ніс службу у «штабі ДНР» у захопленій тоді будівлі Державної служби охорони. Його завданням було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників «комендантської години». «Робоча зміна» пособника терористів тривала з 21.00 до 8.00. Наразі поліція встановлює людей, які були бранцями бойовиків та зазнавали допитів з боку свого земляка.

Другий - 56-річний приватний підприємець, займається ремонтом мототехніки. Він ховався під маскою патріота, але докази, зібрані оперативниками, свідчать про протилежне. Наразі чоловік перевіряється на причетність до інших злочинів на території Донеччини в період окупації. Є інформація, що бойовик може бути причетним до перевезень нелегальної зброї «на нужди ДНР».

Обом учасникам НЗФ оголошено про підозру за ч.2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України та загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-