За антиукраїнські заклики в соцмережі двох мешканців Донбасу засудили до 5 років

За антиукраїнські заклики в соцмережі двох мешканців Донбасу засудили до 5 років

Укрінформ
У Донецькій області за антиукраїнські заклики в соціальній мережі двоє жителів Слов'янського району засуджені до 5 років позбавлення волі.

Про це в понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Слов'янський міськрайонний суд Донецької області визнав двох жителів Донецької області винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)», - сказано в повідомленні.

Під час судових слухань було встановлено, що наприкінці лютого 2014 року двоє мешканців Слов’янського району Донецької області, 1993 та 1994 років народження, створили у соціальній мережі «Вконтакте» кілька груп.

Переслідуючи мету змінити територію меж та державного кордону України та здійснюючи інформаційну підтримку терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», вони почали розміщувати у створених групах матеріали антиукраїнського характеру.

Злочинну діяльність фігурантів припинено у квітні 2015 року співробітниками СБУ. За клопотанням прокуратури їх заарештували.

У суді чоловіки своєї провини не визнали, але державним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, була повністю доведено їх провину у скоєному злочині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-