Москаль радить перекрити Донецьку воду та електрику

Москаль радить перекрити Донецьку воду та електрику

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який у 2014-2015 роках керував Луганською областю, вважає, що єдиний спосіб домогтися дотримання "режиму тиші" з боку бойовиків, - припинити постачати газ, воду чи електроенергію в Донецьк.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Луганська область (так само, як і Донецька) має спільні комунікації з окупованою територією. І як тільки бойовики перебивали наші ЛЕП, ми у відповідь перекривали воду, газ чи світло в "лнр". Через кілька годин їхні переговорники самі виходили на нас і гарантували повне припинення вогню до відновлення комунікацій і навіть відправляли на нейтральну територію своїх ремонтників", - зазначив він.

Так само, вважає Москаль, треба діяти і в ситуації з Авдіївкою, де ремонтики вже третю добу не можуть потрапити до пошкоджених ліній електропередач через обстріли з боку бойовиків.

"Скажу з досвіду, що надії на добру волю бойовиків, Росію, Мінськ чи ОБСЄ – марні. Іншого виходу, ніж перекрити їм комунікації, немає. Поряд Донецьк, і вони дуже швидко відчують, що таке жити без води чи світла. Це найбільш перевірений спосіб, який завжди діє!" - стверджує колишній очільник Луганщини.

Він нагадав, що у 2014–2015 роках луганські населені пункти неодноразово опинялися в подібній ситуації. Бували випадки, коли доводилося на бронетехніці евакуювати дітей чи пацієнтів лікарень прямо під час обстрілів.

"Ми теж спочатку свято вірили в ОБСЄ, координаційну групу з питань припинення вогню і так далі. Один раз представники ОБСЄ навіть домовилися з бойовиками, що ті пустять на нейтральну територію біля Трьохізбенки наших ремонтників для відновлення перебитого обстрілами газопроводу і ліній електропередач (ЛЕП). Взимку 2014-го люди там замерзали без світла й тепла! Але як тільки ремонтники вийшли до місця пошкоджень, козачки так званого всєвєлікого войска донского відкрили по них вогонь із мінометів і стрілецької зброї. Людей вдалося вивезти тільки завдяки бронетехніці 24-ї бригади з Яворова", - зазначив Москаль.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок бойових дій в Авдіївці пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- й теплопостачання. Протягом 31 січня - 1 лютого російські найманці кілька разів обіцяли припинити вогонь і допустити ремонтників до ЛЕП, але кожного разу порушували режим тиші. Учора ремонтників обстріляли попри письмово підтверджені гарантії припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-