На Луганщині СБУ припинила діяльність «конверту» терористів

На Луганщині СБУ припинила діяльність «конверту» терористів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України припинили на Луганщині діяльність конвертаційного центру, через який фінансувалася терористична організація "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Організували конверт четверо мешканців Луганської та Київської областей, обслуговували нелегальний бізнес понад десяток виконавців. Конвертцентр надавав "послуги" з мінімізації податкових зобов’язань, штучного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів конверту були комерційні структури з тимчасово окупованих терористами територій. Вони не пройшли перереєстрацію згідно з українським законодавством, але мали рахунки у вітчизняних банках. Правоохоронці вже задокументували проходження через ці рахунки восьми мільйонів гривен. За оперативною інформацію, гроші знімалися та готівкою перевозилися до т.зв. "ЛНР", частина з них йшла на фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Під час обшуків в офісах конвертаційного центру та за місцем проживання зловмисників у Сєверодонецьку та Лисичанську співробітники СБУ вилучили бухгалтерську, податкову документацію, печатки та штампи майже тридцяти фіктивних фірм, задіяних у оборудці. На носіях інформації виявлено додаткові докази нелегальної фінансової діяльності.

Накладено арешти більше ніж на 130 рахунків підприємств у 4 банківських установах. Лише в одному банку на рахунках вже заблоковано понад 2,5 мільйона гривень.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму. Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-