У Торецьку п'яні провокатори грудьми зупиняли техніку ЗСУ

У Торецьку п'яні провокатори грудьми зупиняли техніку ЗСУ

Фото
Укрінформ
В Торецьку на Донеччині група провокаторів - раніше судимих осіб в стані алкогольного сп'яніння - підбурювала місцевих жителів блокувати дорогу, перешкоджаючи руху техніки ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

"Близько 22.00 (4 липня - ред.) група людей з числа раніше судимих в стані алкогольного сп'яніння намагалася перешкодити пересуванню військової техніки. Вони привернули увагу відпочиваючих ввечері у центрі міста городян, в результаті на проїжджій частині зібралося близько 100 місцевих жителів, перекривши дорогу", - йдеться у повідомленні.

Поліції, що прибула на місце події на чолі з начальником обласного главка В'ячеславом Аброськіним, місцеві пояснили, що таким чином намагаються запобігти обстрілам Торецька.

Фото: ФБ/Аброськін

"Під приводом страху обстрілу Торецька бойовиками група намагалася блокувати наших військових, які змінювали своє розташування. Мною було дано наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецька... Поліція і далі буде підтримувати ЗСУ і не дозволить будь-кому перешкоджати виконувати свій обов'язок по захисту держави", - зазначив Аброськін.

В поліції поінформували, що до 23.20 протестувальники звільнили дорогу і розійшлися. Активних зачинщиків було затримано.

У Фейсбуці начальник донецької поліції підкреслив, що мер міста обрав позицію стороннього спостерігача, не втручаючись в події. Що ж до провокаторів, то він відзначив, що "зачинщики з місця "протесту" намагались зникнути. Ніхто не розраховував, що поліція буде активно діяти. Бойовики, втрачаючи "підтримку" місцевих мешканців, йдуть на все, щоб втримати свій вплив, використовують зачинщиків заворушень - колишніх ув'язнених, страх людей і втому від війни, від щоденних обстрілів".

"Ніч пройшла, настав день і до наших нічних ватажків натовпу, любителів "руського міра" в Торецьку, прийшло просвітлення. Тепер їх чекає суд", - зазначив Аброськін, при цьому виклавши фотографії провокаторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-