Затриманий чоловік, причетний до вбивства 10 українських військових

Затриманий чоловік, причетний до вбивства 10 українських військових

Укрінформ
Прокуратура Донецької області розслідує кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт) щодо жителя селища Латишеве Шахтарського району на Донеччині.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Як повідомляє прокуратура, досудове розслідування встановило, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ. Місцевий прихильних угруповання «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області.

Звідти чоловік повернувся в супроводі щонайменше чотирьох одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з бойовиками угруповання «ДНР». У бою з ними 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили в полон.

Як інформують у прокуратурі, в результаті спецоперації та слідчо-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно зі спецпідрозділом ЗСУ затримали 61-річного жителя Шахтарського району, з вини якого загинули військовослужбовці ЗСУ.

За клопотанням прокуратури Донецької області 2 липня йому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Досудове розслідування триває. Пошуки інших причетних до вбивства тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-