В Міноборони говорили про розмінування Донбасу

В Міноборони говорили про розмінування Донбасу

Укрінформ
Військові фахівці з розмінування зустрілися з представниками неурядової організації The Halo Trust з метою визначення пріоритетних районів та населених пунктів на Донбасі щодо їх детального обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба Міноборони України.

"Нещодавно відбулася чергова зустріч представників Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України, Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та неурядової організації з гуманітарного розмінування The Halo Trust", - йдеться в повідомленні.

У МОУ зазначають, що метою зустрічі було визначення пріоритетних районів та населених пунктів щодо їх детального обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, а саме їх гуманітарного розмінування. Вихідними даними про потенційно забруднені території стала інформація, отримана від представників районних адміністрацій Луганської та Донецької областей.

Також взято до уваги інформацію, яку отримано від місцевого населення, та результати нетехнічного обстеження визначених районів неурядовою організацією з гуманітарного розмінування The Halo Trust, що схематично були нанесені на робочу карту.

На зустрічі також було обговорено проблемні питання та можливості щодо проведення розмінування територій і об'єктів, які знаходяться в "сірій зоні" та неподалік передових позицій підрозділів ЗС України.

За результатами зустрічі сторони обговорили й визначили перелік населених пунктів та послідовність їх гуманітарного розмінування. Також було визначено райони, в яких надалі буде проведено нетехнічне обстеження неурядовою організацією з гуманітарного розмінування The Halo Trust.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-