Начштабу СЦКК від Росії зливав бойовикам графіки й маршрути спостерігачів

Начштабу СЦКК від Росії зливав бойовикам графіки й маршрути спостерігачів

Аудіо
Укрінформ
Начальника штабу російського представництва у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) полковника Володимира Чебана викрили у співпраці з бойовиками "ДНР" і вислали з України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Служба безпеки України викрила начальника штабу російського представництва у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) полковника Володимира Чебана на діях, що суперечать інтересам національної безпеки та Мінським домовленостям. Зокрема, російський військовослужбовець передав заступнику начальника штабу першого армійського корпусу терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Якуб» місячні графіки та маршрути польотів безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На підставі цієї інформації бойовики мали змогу приховувати від міжнародних спостерігачів свої вогневі позиції, а також місця дислокації важкого озброєння та техніки", - йдеться у повідомленні.

Також Чебан причетний до фальсифікації російською стороною в СЦКК доказів про нібито порушення Мінських домовленостей українськими військовими.

СБУ оголосила Чебану рішення про його примусове повернення в країну походження та заборону в'їзду в Україну строком на п’ять років.

"Іноземець у супроводі співробітників СБ України прибув до державного кордону на Харківщині та залишив територію нашої держави", - зазначили у відомстві.

СБУ також опублікувала аудіоперехоплення розмови Чебана з "Якубом":

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-