Штаб АТО: Ми за жодних обставин не відкриваємо вогонь першими

Штаб АТО: Ми за жодних обставин не відкриваємо вогонь першими

Укрінформ
Українські військові на лінії розмежування у зоні проведення АТО мають право на відкриття вогню у відповідь у разі безпосередньої загрози життю та здоров’ю військових та мирних мешканців, можливого знищення міської та промислової інфраструктури регіону.

Про це заявив під час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО полковник Роман Драпак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми за жодних обставин не відкриваємо вогонь першими, не проводимо жодних наступальних операцій. Разом з тим, українським воїнам все частіше доводиться відкривати вогонь у відповідь на збройну агресію противника. Вогонь відкривається лише у разі безпосередньої загрози життю та здоров’ю військовослужбовців, мирних мешканців, можливого знищення міської та промислової інфраструктури регіону", - заявив він, коментуючи поширювану у соцмережах інформацію про те, що нібито силам АТО заборонено за будь-яких обставин застосовувати зброю.

Полковник наголосив, що для ефективного придушення вогневих точок противника у сил АТО є "усі необхідні сили та засоби, зброя, використання яких не суперечить пунктам Мінських домовленостей". 

При цьому, Драпак зазначив, що позиція керівництва АТО залишається незмінною: суворе дотримання Мінських домовленостей та інших угод щодо деескалації конфлікту на Донбасі. "Все важке озброєння більше 100 мм відведено на визначені місця від лінії розмежування сторін", - додав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-