Гібридна війна Путіна забрала життя 50 дітей на Донеччині - ГУНП

Гібридна війна Путіна забрала життя 50 дітей на Донеччині - ГУНП

Відео
Укрінформ
У ході неоголошеної Росією гібридної війни на Донбасі загинули 50 дітей, ще 138 отримали поранення.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

"За період бойових дій на Донеччині загинуло 50 дітей, 138 поранено, 20 неповнолітніх через обстріли лишились сиротами", - йдеться у повідомленні.

Поліцією проведено конференцію з питань безпеки дітей у зоні бойових дій та представлений звіт про діяльність поліції у сфері ювенальної превенції, захисту прав й законних інтересів дітей. Начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін разом з директорами шкіл Лесею Коссе та Людмилою Панченко, які вже два роки працюють під обстрілами терористів, виніс на обговорення проблеми дітей, які мешкають на лінії розмежування.

Усього на підконтрольній Уряду території Донецької області на сьогодні проживає 312 тисяч дітей - майже половина усіх дітей, що мешкали на Донеччини до війни. Кожна п’ята дитина – переселенець, в результаті російської агресії рідні домівки втратили 69 тис. дітей.

При цьому, досі обстрілів окупантів зазнають Мар’їнка, Авдіївка, Красногорівка, Гранітне та інші. У безпосередній близькості від лінії розмежування продовжують працювати 37 шкіл, в яких навчаються 6,5 тис. дітей. "У зв’язку з пошкодженнями та небезпекою для дітей 13 шкіл довелося закрити. Одна з них – у Павлополі, куди досі прилітають снаряди. Однак у селі продовжують жити 25 дітей, незважаючи на обстріли вони кожного дня їздять на навчання до сусіднього села", - повідомили в поліції.

Усього на підконтрольній території зараз працюють 556 шкіл, де знання отримують 149 тисяч дітей. На окупованій території залишилося 537 шкіл, з них не працюють 23 школи.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів поліції Донеччини, голова громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських» Ірина Павленко, представники Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-