У ЄП занепокоєні: Британія хоче зробити з громадян ЄС

У ЄП занепокоєні: Британія хоче зробити з громадян ЄС "людей другого сорту"

Укрінформ
Група Європейського парламенту, яка займається питаннями Brexit, розкритикувала пропозиції Великої Британії стосовно прав громадян ЄС після виходу країни з блоку.

Про це повідомляє AP.

"У листі, надісланому групою у понеділок до головного переговірника ЄС Мішеля Барньє, йдеться про те, що "Велика Британія не поважає принципи взаємності, рівності та недискримінації", - йдеться у повідомленні агентства, яке ознайомилося з відповідним листом.

Крім цього, у листі наголошується, що "згідно із пропозиціями Британії, внесеними 26 червня, громадяни ЄС у країні будуть розглядатися, "як люди зі статусом другого класу".

Як зазначається,Європейський парламент все ще має право вето на будь-яку угоду щодо Brexit.

"Зрозуміло, що ми не будемо схвалювати ніяку угоду, яка зменшує права громадян ЄС у Британії або громадян Британії в ЄС", - заявив агентству координатор Європарламенту щодо Brexit Гі Верхофстадт.

Читайте також: Мей стала другою з кінця у рейтингу популярності британських міністрів

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила деталі плану щодо статусу громадян ЄС після Brexit, заявивши, що уряд працюватиме над тим, щоб надати їм здебільшого ті самі права, як і в британських громадян. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-