У Німеччині оцінили збитки від вірусу Petya.A

У Німеччині оцінили збитки від вірусу Petya.A

Укрінформ
Збитки від вірусу Petya.A для німецьких підприємців оцінюються в мільйони євро.

Про це повідомляє німецький фінансовий портал Onvista з посиланням на Федеральне агентство з безпеки інформаційної політики, BSI.

"На деяких підприємствах у Німеччині більш як тиждень простоює виробництво чи інші критичні бізнес-процеси. Це збитки на мільйони євро", - заявив у п'ятницю президент BSI Арне Шенбом.

Зокрема, жертвою вірусу стала косметична компанія з Гамбурга Beiersdorf. Назви та імена інших потерпілих не повідомляються.

BSI зазначає, що вже починаючи з квітня було зафіксовано кілька хвиль різних шкідливих варіантів вірусу, який поширювався через функцію оновлення широко поширеної в Україні облікової програми M.E.Doc. Таким чином, компанії, які використовували програмне забезпечення після 13 квітня, могли бути заражені шкідливим програмним вірусом, навіть якщо вони не мали очевидних ознак зараження, їх слід розглядати як "потенційно скомпрометовані".

Читайте також: Другий етап кібератаки вірусу Petya.А вдалося зупинити - Аваков

"Ми бачимо, що тут, як і у випадку з WannaCry, злочинці поширювали шкідливі програми через ті самі канали, які, на відміну від шифрування троянів, не відразу помітні", - каже Шенбом.

BSI настійно рекомендує негайно відокремити постраждалі комп'ютерні системи і встановити над ними посилений моніторинг, змінити всі паролі і переустановити заражені комп'ютери, якщо це можливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-