Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет отримали відповідь Катару на ультиматум - ЗМІ

Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет отримали відповідь Катару на ультиматум - ЗМІ

Укрінформ
Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет опублікували спільну заяву про отримання відповіді Катару на висунуті ними вимоги.

Про це повідомляє в середу телеканал Al Arabiya.

"Чотири країни отримали відповідь Катару за посередництва Кувейту перед закінченням продовженого терміну дії ультиматуму, який запросив його високість шейх Сабах аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах, емір Кувейту", - йдеться у спільній заяві.

Повідомляється також, що спільну відповідь "буде оприлюднено своєчасно".

Раніше Єгипет, Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ продовжили термін дії ультиматуму, пред'явленого Катару, на 48 годин.

Читайте також: Катарська криза: глава МЗС Німеччини летить з посередницькою місією

Нагадаємо, офіційну Доху звинувачують в підтримці тероризму. Припинено всі дипломатичні й економічні відносини чотирьох держав з Катаром. На адресу країни висунуто список вимог з 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу Аль-Джазіра і турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном і зупинка фінансування терористичних груп. Спочатку вимоги мали бути виконані до 2 липня включно.

Міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані заявив, що уряд його країни відкинув усі вимоги. У Досі вважають звинувачення з боку чотирьох держав необґрунтованими.

В ООН засудили один з пунктів ультиматуму, який вимагає припинити роботу медіамережі "Аль-Джазіра", що, за словами спецдоповідача ООН з питання про заохочення і захист права на свободу думок та їх вільне вираження Девіда Кея, є серйозним ударом по свободі преси та плюралізму думок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-