Фестивалям у Канаді допоможуть убезпечитися від терактів

Фестивалям у Канаді допоможуть убезпечитися від терактів

Укрінформ
Поліція канадського Монреаля підготувала 25-сторінковий довідник для організаторів вуличних фестивалів, що має допомогти їм краще підготуватися до можливих терактів.

Про це пише CBC News.

«У документі наголошується на терактах, коли автомобіль заїздить у натовп людей, як трапилося в Лондоні цієї весни та Ніцці минулого літа. Серед рекомендацій значиться продумане розміщення бетонних блоків на відкритих ділянках, де гуляють пішоходи, аби уникнути подібних нападів», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Невідомі в масках обстріляли людей біля мечеті на півдні Франції - багато поранених

Правоохоронці також радять підвищити загальний рівень охорони заходів і встановлювати гідравлічні перешкоди, які можуть ховатися під землю для полегшення евакуації.

«Поліція Монреалю вперше підготувала такі рекомендації. <…> На наступне літо правоохоронці вже готуються складати нову версію документа», - пише CBC News.

Читайте також: Засуджений за "оспівування" тероризму француз планував замах на Макрона

Документ було поширено серед організаторів масових заходів у місті та представників силових відомств.

Нагадаємо: у Лондоні в ніч проти 19 червня фургон в'їхав у натовп людей перед мечеттю у районі Фінсбері Парк на півночі міста, коли мусульмани виходили з храму після молитви. Одна людина загинула, десятеро травмовані. Вісім з них були доправлені до лікарень, ще двом надали медичну допомогу на місці інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-