На грецький острів Лесбос прибула рекордна кількість біженців

На грецький острів Лесбос прибула рекордна кількість біженців

Укрінформ
Червень став рекордним місяцем за кількістю біженців, які прибули на грецький острів Лесбос. З турецького узбережжя на острів переправилися 940 осіб.

У грудні кількіість біженців, які прибули таким шляхом, було наполовину меншим, зазначає Радіо Польща.

Найменше біженців прибуло на Лесбос у лютому – близько 250 осіб. Така ситуація зберігалася протягом двох місяців. У зв'язку з поступовим збільшенням кількості прибулих не вистачає місць у таборах для біженців. На даний момент у них перебувають більше 4 тисяч осіб.

У таборах для біженців на острові Хіос знаходяться ще 3700 осіб, на острові Самос – більше 2 тисяч.

Читайте також: Качинський: Польща має повне право сказати біженцям "ні"

24 квітня поблизу Лесбосу затонув човен з мігрантами, внаслідок чого щонайменше 16 людей загинули, у тому числі двоє дітей. 4 травня тут відбулися зіткнення між етнічними групами мігрантів: на біженців з Сирії напала група афганців. На місце події прибіл спецназ.

Як повідомляв Укрінформ, діюча польська влада виступає проти розподілу біженців між країнами Європи, у зв'язку з чим Єврокомісія обіцяє покарати за це окремі країни ЄС, в тому числі і Польщу.

Читайте також: Близько півмільйона сирійських біженців вже повернулися додому

Тим часом, прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Андрій Махечич повідомив, що майже півмільйона сирійських біженців цього року вже повернулися в свої будинки: 440 тис з них повернулися з інших регіонів Сирії, а 31 тис – з сусідніх країн. Внутріперемещеними залишаються 6,3 млн сирійців, ще 5 млн перебувають за кордоном.

Фото: Rebecca Greig / International Business Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-