Берлін сподівається уникнути посилення суперечок з Анкарою

Берлін сподівається уникнути посилення суперечок з Анкарою

Укрінформ
Перед самітом G20 в Гамбурзі склалася певна напруга у зв'язку з візитом президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, але Берлін постарається зробити все, щоб не допустити посилення конфлікту.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конфлікт дуже великий і глибокий... Сподіваюся, що в ході візиту Ердогана в Гамбург не дійде до нових великих проблем, це в наших зовнішньополітичних інтересах", - сказав Габріель.

Раніше міністр чітко висловився проти організації зустрічей Ердогана з турками, які живуть у ФРН. Він повторив це знову, наголосивши, що Німеччина не повинна допускати привнесення на свою політичну сцену внутрішньополітичних проблем інших країн. За словами міністра, велике занепокоєння у Берліні викликає арешт в Туреччині критично налаштованих громадян, у тому числі журналістів. Габріель зауважив, що для нього понад 3 мільйони турків, які живуть у Німеччині, - громадяни ФРН.

Читайте також: Анкара обвинуватила Європу в подвійних стандартах

Керівник МЗС визнав, що влітку минулого року Берлін недостатньо швидко і недостатньо "емоційно" висловив свою солідарність з турецьким урядом і засудження путчу. "Ми зробили помилку, що зробили це із запізненням. Турки очікували емоційної підтримки. Ми мали зробити по-іншому", - сказав Габріель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-