В Астані узгодять зони безпеки в Сирії

В Астані узгодять зони безпеки в Сирії

Укрінформ
Учасники чергового раунду міжсирійських переговорів в Астані 4-5 липня працюватимуть над узгодженням меж і підготовкою карт зон деескалації в Сирії.

Про це поінформували в МЗС Казахстану, повідомляє агентство Anadolu.

«Зокрема, сторони працюватимуть над узгодженням меж і підготовкою карт зон деескалації, документів, що регламентують діяльність сил з контролю деескалації, положення про координаційний центр», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що водночас країни-гаранти планують затвердити рішення робочої групи про звільнення ув'язнених, видачу тіл загиблих і пошук зниклих безвісти.

Крім того, учасники переговорів планують підготувати спільне комюніке з питання очищення від мін історичних місць, внесених до списку ЮНЕСКО.

3 липня пройде засідання робочої групи країн-гарантів.

Як відомо, попередня зустріч високого рівня по Сирії в рамках Астанського процесу пройшла 3-4 травня 2017 року у столиці Казахстану. У переговорах разом з країнами-гарантами взяли участь делегації уряду Сирії і сирійської збройної опозиції, а також високі представники ООН, Йорданії і США.

Головним підсумком зустрічі стало підписання країнами-гарантами Меморандуму про створення зон деескалації в Сирії, спрямованого на припинення насильства, збереження єдності і територіальної цілісності цієї країни, а також політичне врегулювання конфлікту.

Раніше Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура заявив, що сьомий раунд переговорів щодо Сирії в Женеві стартує 9 - 10 липня. Наступні раунди будуть проведені в серпні і вересні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-