В ООН засудили ультиматум Катару щодо закриття

В ООН засудили ультиматум Катару щодо закриття "Аль-Джазіри"

Укрінформ
Один з пунктів ультиматуму Катару з боку держав регіону, який потребує припинення роботи медіа мережі "Аль-Джазіра", є серйозним ударом по свободі преси і плюралізму думок.

Про це заявив у середу Спецдоповідач ООН з питання про заохочення і захист права на свободу думок та їх вільне вираження Девід Кей, повідомляє Центр новин ООН.

"Закриття Катаром на вимогу ряду держав медіа мережі "Аль-Джазіра" в обмін на скасування санкцій стало б серйозним ударом по плюралізму преси в регіоні, в якому і так вже існують всякого роду жорсткі обмеження на діяльність журналістів», - заявив спецдоповідач ООН.

За словами експерта, спроби низки держав ліквідувати "Аль-Джазіру" під приводом дипломатичної кризи "являють собою серйозну загрозу свободі преси".

Нагадаємо: ультиматум про припинення роботи телеканалу міститься в списку 13 вимог до влади в Досі, представлених урядами Саудівської Аравії, Бахрейну, Єгипту та ОАЕ. В даний час вони здійснюють економічну блокаду Катару.

Цей список вимог не був офіційно опублікований чотирма державами, проте він потрапив в розпорядження ряду міжнародних ЗМІ. Достовірність цієї інформації була підтверджена катарськими джерелами.

На виконання вимог 13 арабські держави відвели владі Катару десять днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-