Держдеп продовжив попередження щодо небезпеки поїздок у Крим та Донбас

Держдеп продовжив попередження щодо небезпеки поїздок у Крим та Донбас

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство продовжило рекомендації щодо уникнення візитів для громадян США до окупованого Криму, а також Донецької та Луганської областей України.

Про це йдеться в офіційному попередженні відомства, оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

"Державний департамент США попереджає американських громадян про уникнення будь-яких подорожей до Криму та східних областей (України – ред.) - Донецької та Луганської", - йдеться в документі.

Таким чином, Держдеп продовжив попередження про небезпеку подорожей до цих регіонів, яке діяло з 14 грудня 2016 року.

"Сепаратисти, керовані російською владою, продовжують контролювати територію Донецької та Луганської областей, де внаслідок насильницьких зіткнень загинуло понад 9 тис. людей", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється небезпека "регулярних артилерійських та ракетних атак" в районі розмежувальної лінії.

"Особи, у тому числі громадяни США, піддавалися загрозам, затриманням або викраденням на кілька годин чи днів після зупинки на сепаратистських контрольно-пропускних пунктах, а один громадянин США, який працював у Спеціальній спостережній місії ОБСЄ в Україні, був убитий у неконтрольованій державою зоні Донецької області", - нагадали в Держдепі.

Крім того, у відомстві підкреслили, що ситуація в Україні непередбачувана і швидкоплинна.

"Громадяни США по всій Україні повинні уникати великих натовпів і бути готовими залишатися в приміщенні в разі загострення протестів чи демонстрацій", - зауважили в Державному департамент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-