В ООН розкритикували Терезу Мей за її антитерористичні ініціативи

В ООН розкритикували Терезу Мей за її антитерористичні ініціативи

Укрінформ
Деякі ініціативи британського прем'єр-міністра Терези Мей по боротьбі з тероризмом обмежують основні принципи у сфері прав людини.

Про це заявив у вівторок верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, передає Центр новин ООН.

На початку червня британський прем'єр закликала до скасування тих законів у галузі прав людини, які можуть стати перешкодою в боротьбі з тероризмом. Вона, зокрема, виступила за необхідність "обмежити свободу пересування осіб, підозрюваних у тероризмі, у тих випадках, коли є достатньо доказів, що вони становлять загрозу, проте немає матеріалів, необхідних для їх судового переслідування".

"Такі висловлювання Терези Мей, по всій видимості, покликані впливати на певну частину виборців, і це мене дуже турбує", - додав Верховний комісар, виступаючи в Лондоні перед спільнотою правознавців.

Головний правозахисник ООН вважає, що висловлювання прем'єр-міністра, безумовно, відображають гнів і розпач громадськості, приголомшеною недавніми і жахливими терористичними нападами. Однак він також переконаний у тому, що "лідер великої країни піднесла подарунок авторитарним діячам всього світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-