НАТО почала масштабні протичовнові навчання на півночі Атлантики

НАТО почала масштабні протичовнові навчання на півночі Атлантики

Укрінформ
Військово-морські сили дев'яти країн-членів НАТО розпочинають широкомасштабні військові маневри з відпрацювання протидії підводним човнам противника в північній частині Атлантичного океану.

Навчання стартували у вівторок, повідомили в штабі Шостого флоту ВМС США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Військово-морські сили Канади, Данії, Франції, Німеччини, Ісландії, Нідерландів, Норвегії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів беруть участь у навчаннях під керівництвом Об'єднаних збройних сил морського командування "Dynamic Mongoose -2017", - зазначається в повідомленні.

Навчання триватимуть з 27 червня до 6 липня в північній частині Атлантичного океану.

При цьому повідомляється, що основна мета полягає в посиленні потенціалу для боротьби з підводними човнами, а також протичовнових можливостей на театрі воєнних дій "шляхом проведення реалістичних навчань". Крім того, навчання спрямовані на зміцнення та поглиблення відносин між союзними силами.

З американського боку до маневрів залучені атакуючий підводний човен ВМС США класу Лос-Анджелес, ракетний ескадрений міноносець класу Ерлі-Берк USS James E. Williams (DDG 95), протичовновий літак P-8A Poseidon та два літаки P-3C Orions.

Навчання Dynamic Mongoose – 2017 підкреслюють гнучкість військово-морських сил для демонстрації майстерності та забезпечення потрібної присутності в потрібний час і місці.

"Як союзники по НАТО, ми використовуємо відносини, побудовані на спільних цінностях, досвіді та баченні, спрямованих на сприяння миру та стабільності в регіоні", - підкреслили в штабі Шостого флоту ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-