Міністр закордонних справ ФРН: ЄС повинен говорити єдиним голосом

Міністр закордонних справ ФРН: ЄС повинен говорити єдиним голосом

Укрінформ
Євросоюз змушений ставати світовим гравцем, хоча під час його створення це стояло за мету, і говорити єдиним голосом.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, виступаючи в Берліні в понеділок з нагоди 10-річчя Європейської ради з міжнародних відносин, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«ЄС не створювався як світовий гравець, але зараз повинен виступати як такий», - вважає Габріель.

Він переконаний, що особливо сьогодні Європейський Союз повинен діяти як єдине ціле, виступати разом, а не як окремі нації.

«Європа знову повернулася. Головне завдання полягає в тому, щоб перетворити цей імпульс у стійку позитивну динаміку для Європейського Союзу, захищати інтереси своїх громадян, але одночасно і загальні європейські інтереси в усьому світі», - заявив дипломат.

За його словами, ЄС з його «особливою політичною ДНК» є моделлю, протилежною однобічності, авторитаризму і транзакційному підходу. Цей порядок, за словами Габріеля, оспорюється новими гравцями і водночас все менше захищений «колишнім головним вкладником».

«Нам доводиться переконувати Сполучені Штати, нашого сильного партнера в минулому, залишатися разом з нами», - сказав Ґабріель.

Він зазначив, що останнім часом деякі новини з Вашингтона турбують європейців, у них міжнародна політика представлена як «дарвіністська конкуренція за перевагу».

Німецький міністр пропонує розмовляти з Вашингтоном єдиним європейським голосом, адже тільки такий голос буде почутий в 21 столітті.

"Тільки об'єднавшись, Європа буде достатньо сильною, щоб внести якісний внесок у політичне управління глобалізацією", - переконаний глава МЗС ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-