На Корейському півострові вшановують пам'ять загиблих під час війни між Північчю і Півднем

На Корейському півострові вшановують пам'ять загиблих під час війни між Північчю і Півднем

Укрінформ
У Сеулі на Пхеньяні вшановуть пам'ять загиблих під час трирічної Корейської війни.

Про це повідомляє "5 канал".

Під час урочистостей у столиці Південної Кореї традиційно закликали північного сусіда не загострювати конфлікт на півострові. А у Пхеньяні з нагоди річниці відбулися масштабний парад та лунали урочисті промови.

25 червня 1950 р. північнокорейські війська перетнули кордон південного сусіда. Тодішній лідер та ідеолог КНДР - Кім Ір Сен - намагався поєднати обидві Кореї в одну державу під своїм керівництвом. Криваві баталії тривали три роки. Країни розділила широка демілітаризована зона. Трирічну війну Пхеньян оголосив боротьбою з американським імперіалізмом і досі закликає не припиняти протистояння.

"Немає у світі сили, яка може зупинити наших людей і нашу армію. Під керівництвом верховного лідера Кім Чен Ина ми маємо продовжувати боротьбу проти США до повної перемоги. Ми збудуємо успішну та сильну націю", - заявив голова Народного комітету Пхеньяна Ча Ху Рім.

Армії обох країн склали зброю 27 липня 1953 року, однак мирний договір не підписаний і досі. Північна Корея перетворилася на найзакритішу країну світу. Повну ізоляцію лише посилюють міжнародні санкції за ядерні випробування та розробку забороненої зброї.

Тим часом Сеул закликає північного сусіда згорнути ядерну програму та припинити жорстоке поводження з ув'язненими іноземцями.

Як повідомлялося, 20 червня у США помер 22-річний студент Отто Вормб'єр. Торік у Північній Кореї його засудили до 15 років виправних робіт за спробу зняти у готелі пропагандистський плакат.

Після тривалих переговорів Вормб'єра доправили до Сполучених Штатів. Проте на той час він уже перебував у комі. За версією Пхеньяна, хлопець страждав на ботулізм. Та медики, які обстежували Отто, підтвердили у нього наявність тяжких ушкоджень мозку. Батьки Вормб'єра заявляють, що сина у в'язниці катували. 

Президент США Дональд Трамп засудив дії Пхеньяна і пообіцяв не допускати таких трагедій у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-