G20: антиглобалісти у Гамбурзі обурені, що суд обмежив їм зону для акцій

G20: антиглобалісти у Гамбурзі обурені, що суд обмежив їм зону для акцій

Укрінформ
Антиглобалісти обурені рішенням суду Гамбурга обмежити зону збору демонстрантів, називаючи це утиском своїх прав.

Про це йдеться у заяві Альянсу масових демонстрацій «Безмежна солідарність замість G20», переданому Укрінформу.

"Так звана синя (заборонена - ред.) зона у Гамбурзі площею понад 38 квадратних кілометрів для демонстрантів обмежує нашу свободу і є неприпустимим наступом на наші основні права", - йдеться у заяві.

Демонстранти обурені рішенням суду Гамбурга заборонити проведення акцій у багатьох частинах міста, зокрема на шляху прямування делегацій до місця зустрічі. Вони сподіваються, що влада перегляне свій вердикт і Гамбург стане «зоною демократії та свободи».

Між тим сили правопорядку готуються до протистояння можливому насильству 7-8 липня та «анархії» у дати заходу, до та після нього. Як повідомляє у неділю видання Welt, поліція мотивує тим, що до країни можуть прибути войовничі молодчики з Італії, Франції Греції, Скандинавії, Іспанії - близько 10 тисяч агресивних лівих. Загроза йде також від екстремістськи налаштованих правих та інших сил.

Протистояти їм буде 15 тис. поліцейських із різних земель, на допомогу яким буде спрямовано 4 тисячі співробітників федеральної поліції, ще тисяча агентів кримінального відомства допомагатимуть в охороні глав держав і урядів.

Особлива стурбованість у правоохоронців виникає у зв'язку з візитом президентів США Дональда Трампа і Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Зокрема, розглядається сценарій зіткнень численних курдів, які живуть у Гамбурзі, з проурядовими турками. Німецька влада чітко дала зрозуміти Анкарі, що не бажає повторення у себе ситуації, коли охоронці турецького президента під час його візиту до США у травні застосували насильство проти демонстрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-