Коаліція у Нідерландах: починаються нові переговори

Коаліція у Нідерландах: починаються нові переговори

Укрінформ
У Нідерландах розпочинається новий етап переговорів щодо формування коаліції, після того як попередні дві спроби перемовин, що тривають з березня, провалилися. 

Про це повідомляє сайт Верхньої палати парламенту.

"Переговорник Віллінк Тченк вивчає подальші можливості сформувати мажоритарний уряд", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нові переговори проходять між партіями VVD, яку очолює прем'єр-міністр Марк Рютте, християнсько-демократичною CDA, прогресивними демократами D66 та християнською партією CU.

Коаліційний переговорник - це традиційне призначення у нідерландській політиці під час формування коаліції, його роль - обговорити з різними партіями можливості та формат коаліції.

Вибори у Нідерландах пройшли у березні цього року. З того часу тривають коаліційні переговори, однак коалція поки не сформована.

Найбільше голосів на виборах здобула партія прем'єр-міністра Марка Рютте VVD -33 зі 150 місць у парламенті. Друге місце посіла ультраправа партія PVV-20 місць, християнсько-демократична CDA та прогресивні демократи D66 здобули по 19 місць, парія Groen Links -14 місць. 

Після виборів домовитись про формування коаліції намагалися чотири партії - VVD, CDA, GroenLinks та D66, проте переговори зайшов в глухий кут, зокрема, через незгоду щодо питань міграції.

Фото: tweedekamer.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-