Подрузі екс-президента Кореї дали три роки за зловживання владою

Подрузі екс-президента Кореї дали три роки за зловживання владою

Укрінформ
Суд у Південній Кореї засудив Чхве Сун Сіль, багаторічну подругу і радника екс-президента Пак Кин Хе, до трьох років ув'язнення за звинуваченням у зловживанні владою.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«Прокурори вимагали призначити Чхве Сун Сіль сім років за використання зв'язків з Пак Кин Хе, щоб влаштувати в університет свою дочку. Також, за даними слідства, вона тиснула на керівництво університету, щоб дочці ставили оцінки за роботи, які вона ніколи не робила, і зараховували іспити, які вона не здавала», - йдеться у повідомленні.

Водночас Чхве Сун Сіль звинувачують і у тому, що вона брала з відома Пак Кин Хе хабарі від великих компаній, однак за цим звинуваченням суд ще не ухвалив рішення.

Офіційні звинувачення в зловживанні владою і перевищенні повноважень пред'явили Чхве Сун Сіль в листопаді минулого року. Прокуратура звинуватила її в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертвування в пов'язані з нею неурядові фонди.

Скандал навколо Пак Кин Хе і Чхве Сун Сіль розгорівся після того, як журналісти знайшли в сміттєвому баку готелю планшет з секретними документами, серед яких були тексти промов президента Південної Кореї. Пізніше вона зізналася, що в перші роки на посаді радилася зі своєю подругою під час підготовки до виступів і допустила її до секретних документів.

Після цього у Південній Кореї прокотилася хвиля протестів, учасники яких вимагали відставки президента. Демонстранти заявляли, що у Пак Кин Хе "немає навіть базових якостей для управління країною".

У грудні за імпічмент Пак Кин Хе проголосував південнокорейський парламент. А в березні Конституційний суд Південної Кореї підтримав імпічмент Пак, після чого її відсторонили від влади. 31 березня екс-президента арештували і помістили в слідчий ізолятор.

Офіційні звинувачення Пак Кин Хе були пред'явлені 17 квітня. Її підозрюють у хабарництві, зловживанні владою і незаконному тиску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-