Іракські сили готуються вибити ІДІЛ з мечеті, де проголосили

Іракські сили готуються вибити ІДІЛ з мечеті, де проголосили "всесвітній халіфат"

Укрінформ
Сили коаліції, що звільняють Старе місто іракського Мосула, наближаються до мечеті "Ан-Нурі", де в 2014 році лідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді проголосив "всесвітній Халіфат". 

Про це повідомляє Reuters

"Служба з боротьби з тероризмом знаходиться в 200-300 метрах від середньовічної мечеті "Ан-Нурі", - йдеться в повідомленні з посиланням на заяву іракських військових. 

Зазначається, що сили Іраку оточили цитадель групи джихадистів в Старому місті Мосула, де розташована мечеть.

Це ж підтверджує і заступник командувача коаліції британський генерал-майор Руперт Джонс.

Іракські офіційні особи в приватному порядку висловили надію на те, що мечеть може бути захоплена до настання свята Ід аль-Фітр з нагоди закінчення посту. Його перший день припадає цього року на 25-26 червня. 

Офіцер федеральної поліції розповів, що зараз бойовиків "розбивають на дрібні групи, так легше з ними боротися". 

Як зазначається, в Старому місті Мосула досі знаходяться до 100 тисяч мирних жителів і до двох тисяч бойовиків ІДІЛ, які використовують цивільних як "живий щит". Половина з жителів, що залишилися в місті, - діти. Жителям Мосула бракує їжі, води, медикаментів, в місті немає електрики і обмежений доступ до меддопомоги.

Падіння Мосула ознаменує кінець існування іракської половини «халіфату», навіть якщо «Ісламська держава» продовжить контролювати територію до заходу і на південь від міста.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-