Справа 12 червня: у Пітері заарештували хлопця за удар кулаком по бронежилету

Справа 12 червня: у Пітері заарештували хлопця за удар кулаком по бронежилету

Укрінформ
Вранці 20 червня поліція РФ затримала підозрюваного в нападі на співробітника правоохоронних органів під час несанкціонованої акції протесту на Марсовому полі в Петербурзі в день Росії 12 червня.

Про це повідомляє портал «Фонтанка».

«20 червня співробітники поліцейського центру «Е» (протидія екстремізму - ред.) затримали 32-річного жителя селища імені Морозова (Ленінградська обл. - ред.). Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про застосування звичайного насильства, вважає, що учасник мітингу вдарив Омонівці кулаком у спину. Тим самим заподіяв тренованому бійцеві в бронежилеті фізичну біль. Наразі чоловік затриманий на дві доби», - йдеться в повідомленні.

Раніше заступник директора Росгвардии Сергій Меліков стверджував, що росгвардейца намагалися вдарити ножем. Однак тепер слідчі відмовилися від цієї версії вважають, що бійцю, на якому був надітий бронежилет, нанесли удар кулаком в спину, «спричинивши фізичний біль».

Раніше було відомо про одного затриманого за підозрою в застосуванні сили до поліцейського на акції на Марсовому полі - 17-річного Дмитра Мякшина. Слідство повідомляло, що підозрюваний вдарив поліцейського по обличчю, вибивши йому зуб, судячи з відеозапису інциденту з Мякшиним, співробітник ОМОНу вдарився щелепою про голову підлітка, намагаючись його затримати.

Як повідомлялося, 12 червня в різних регіонах Росії пройшли акції проти корупції. У Петербурзі на Марсовому полі і в Москві на Тверській вулиці акції були неузгодженими і супроводжувалися масовими затримань. У Москві поки відомо про одній кримінальній справі про напад на поліцейських.

Після попередньої антикорупційної акції, що пройшла 26 березня, було порушено кілька кримінальних справ про напад на співробітників правоохоронних органів. Двоє фігурантів таких справ вже засуджено до реальних термінів ув'язнення.

Фото: Фонтанка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-