Дії адміністрації Трампа перевірить комісія з цивільних прав

Дії адміністрації Трампа перевірить комісія з цивільних прав

Заява
Укрінформ
Комісія з громадянських прав у США перевірить дії адміністрації президента країни Дональда Трампа.

Про це йдеться у заяві Комісії.

"Більшістю голосів комісія висловила стурбованість планами президентської адміністрації щодо скорочення бюджету і персоналу в численних програмах та управліннях з громадянських прав у федеральному уряді, які забезпечують дотримання громадянських законів у нашій країні", - йдеться в заяві комісії.

Як зазначається, запропоновані скорочення призведуть до небезпечного скорочення дотримання громадянських прав в США та залишать расові спільноти, ЛГБТ, літніх людей, людей з інвалідністю та інші групи в небезпеці дискримінації.

Перевірка проводитиметься протягом двох років до 2019 року, повідомляється у документі.

Передбачається, що під час перевірки комісія оцінить, як скорочення бюджету і персоналу вплине на функції правозахисних організацій. Також комісія з цивільних прав висловила стурбованість "сигналами", які надходять із Білого дому, в тому числі запропонованим Трампом бюджетом і заявами представників його адміністрації, що "захист і дотримання громадянських прав не буде пріоритетом".

"Протягом 60 років Конгрес доручав комісії відстежувати дотримання федерального законодавства про цивільні права і рекомендувати необхідні зміни. Ми ставимося серйозно до цього дорученням, і ми представимо доповідь про результати перевірки Конгресу, президенту і американському народу", - заявила голова комісії Кетрін Леймон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-