Стрілянина на бейсболі у США: у нападника був список ще з 6 республіканців

Стрілянина на бейсболі у США: у нападника був список ще з 6 республіканців

Укрінформ
Джеймс Ходжкінсон, який відкрив стрілянину в місті Олександрія неподалік від Вашингтона (США) та поранив республіканця Стіва Скеліза, а також кількох помічників конгресмена, мав при собі так званий список жертв.

Про це повідомляє Fox News.

"Джеймс Ходжкінсон мав у своїй кишені список жертв, коли стріляв у конгресмена-республіканця в середу", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що ФБР знайшло рукописний список у фургоні, що належав Ходжкінсону. У переліку були імена шести політиків, що належать до Республіканської партії США.

Слідчі вважають, що 66-річний нападник працював сам і не мав жодної підтримки "ззовні". Зазначається, що, враховуючи те, що Ходжкінсон мав список жертв, це означає, що інцидент не був випадковістю, а став навмисною спробою вбити політиків.

За даними поліції, Ходжкінсон мав певні проблеми з законом, зокрема арешт за побиття та керування авто в нетверезому стані.

Як повідомлялося, у середу, 14 червня, озброєний нападник влаштував стрілянину в парку, де проходили тренування бейсбольної команди Конгресу, яка мала виступити згодом на щорічному благодійному матчі. Він зробив близько 50 пострілів, внаслідок чого до лікарні з пораненнями потрапили конгресмен Стів Скеліз та двоє поліцейських. Нападником виявився 66-річний житель штату Іллінойс, який згодом помер від отриманих поранень. Зазначається, що протягом останніх місяців він жив у фургоні в Олександрії. Зловмисник активно критикував політику президента США Дональда Трампа на своїй сторінці у Facebook.

Трамп назвав напад "дуже жорстоким" та подякував офіцерам поліції, які нейтралізували нападника ціною власного здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-