Конгресмен Скеліз, розстріляний на бейсболі, перебуває в критичному стані

Конгресмен Скеліз, розстріляний на бейсболі, перебуває в критичному стані

Укрінформ
Конгресмен-республіканець Стів Скеліз, який отримав вогнепальні поранення під час озброєного нападу під час тренування на бейсбольному полі, перебуває в критичному стані.

Про це йдеться в повідомленні медичного центру Вашингтона MedStar, оприлюдненого в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні йому (Стіву Скелізу – ред.) була зроблена друга операція, пов'язана з його внутрішніми ушкодженнями та переломом кісток ноги. Він перебуває в критичному стані, який натомість покращився протягом останніх 24 годин", - зазначили в медичному центрі.

При цьому повідомляється, що конгресмену знадобляться додаткові операції, тому певний час він перебуватиме в лікарні.

Водночас, за словами директора відділу травматології центру MedStar, коли конгресмена доставили до медзакладу, стан його здоров'я був "під смертельним ризиком". Раніше повідомлялося, що до початку хірургічної операції Скеліз "був у гарному настрої та говорив зі своєю дружиною по телефону".

Водночас, лікарі висловили сподівання на одужання Скеліза, оскільки він має гарні показники для відновлення здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 14 червня, озброєний нападник влаштував стрілянину в парку, де проходили тренування бейсбольної команди Конгресу, яка мала виступити згодом на щорічному благодійному матчі. Він зробив близько 50 пострілів, внаслідок чого до лікарні з пораненнями потрапив конгресмен Стів Скеліз та двоє поліцейських. Нападником виявився 66-річний житель штату Іллінойс, який згодом помер від отриманих поранень.

Президент США Дональд Трамп назвав напад "дуже жорстоким" та подякував офіцерам поліції, які нейтралізували нападника ціною власного здоров'я.

Фото: Jonathan Newton/The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-