Меркель вітає проведення мусульманами Німеччини антитерористичного маршу

Меркель вітає проведення мусульманами Німеччини антитерористичного маршу

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає важливим символом рішення мусульманських організацій країни провести в Кельні антитерористичний марш в суботу.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє її прес-секретар Штеффен Зайберт.

«Канцлер вітає від усієї душі те, що мусульмани і їх друзі в цю суботу під гаслом «Не зі мною» хочуть дати чіткий сигнал проти насильства і тероризму в будь-якому їх прояві», - йдеться в повідомленні.

Глава уряду вважає правильним, коли мусульмани чітко дають зрозуміти, що їхні ряди і мечеті не є місцем для ненависті і насильства. Велика відповідальність тут лежить і на мусульманському духовенстві.

Добре також, коли християни, іудеї і невіруючі чітко дають зрозуміти, що вони вміють робити різницю між переважною більшістю миролюбних послідовників ісламу і тими небагатьма, хто іслам перекручує, йдеться в повідомленні уряду.

Зазначається також, що тероризм ІДІЛ є загрозою кожній миролюбній людині, незалежно від того, християнин це, мусульманин, іудей, послідовник іншої віри або невіруючий. «Ці вбивці лише використовують іслам, над цінностями якого насправді глумляться, як насміхаються вони над цінностями будь-якої релігії і будь-якої людини, що мислить категоріями гуманності», - написано в пості.

Мусульмани вже виходили на вулиці німецьких міст на знак протесту проти насильства. Зокрема, у січні 2015 року після теракту в Парижі вони організували в Берліні біля Бранденбурзьких воріт акцію, в якій взяли участь вищі керівники ФРН.

На демонстрацію 17 червня вийдуть, за попередніми даними, близько 10 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-