У Німеччині потенційних терористів

У Німеччині потенційних терористів "беруть під ковпак"

Укрінформ
Міністри внутрішніх справ федеральних земель ФРН у середу схвалили заходи щодо посилення контролю за громадянами з метою попередження терористичної та іншої протиправної діяльності.

Про це стало відомо після завершення конференції глав МВС земель і центрального уряду в Дрездені, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Не повинно бути такого, щоб для переслідування злочинів існували фактично зони, вільні від закону", - сказав федеральний міністр Томас де Мезьєр.

До таких зон, зокрема, чиновники віднесли месенджери, такі як WhatsApp, телефонні SMS. Міністри домовилися про моніторинг повідомлень до моменту, коли вони будуть зашифровані, підозрілих осіб. Вони зазначили, що органи безпеки мають бути юридично і технічно спроможними стежити за повідомленнями, щоб вчасно виявляти ті, які можуть містити вказівки на терористичну діяльність. Відповідні зміни в кримінально-процесуальний кодекс планується внести найближчим часом.

Ще одним нововведенням стане зняття відбитків пальців у неповнолітніх біженців-прохачів притулку. Йдеться про дітей віком від 6 до 14 років.

Загалом зусилля органів правопорядку будуть спрямовані на більшу координацію діяльності центру і регіонів, поліпшення методів оцінки підозрілих осіб, які можуть розцінюватися як потенційні терористи. Щоб не допустити повторення ситуації грудня минулого року, коли берлінський терорист Аніс Амрі, будучи відомим відразу в декількох землях, залишився в результаті без спостереження і зміг зробити наїзд на людей на різдвяному ринку.

Фото: euractiv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-