Протести в Росії: опозиціонеру Гальперіну дали 15 діб арешту

Протести в Росії: опозиціонеру Гальперіну дали 15 діб арешту

Укрінформ
Тверський суд Москви призначив російському опозиційному політику Марку Гальперіну 15 діб адміністративного арешту за непокору поліції на акції протесту 12 червня.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Визнати Гальперіна винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 19.3 КоАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції) і призначити йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту", - оголосила рішення суддя Марія Москаленко.

Поліцейські, оголосила суддя, затримали Гальперіна після того, як він відмовився «припинити протиправні дії, а саме участь у неузгодженому заході». «При затриманні Гальперін пручався, вимахував руками і ногами», - йдеться в рішенні судді.

Гальперін свою провину не визнав, а його адвокат заявив, що оскаржуватиме рішення суду. Раніше Гальперін повідомляв, що на нього складено протокол не тільки за непокору поліції (ст. 19.3 КоАП), а й за порушення правил проведення мітингу (ч. 5 ст. 20.2 КоАП РФ).

Марка Гальперіна було засуджено до 15 діб адміністративного арешту за непокору поліції на попередній антикорупційній акції, яка пройшла в Москві 26 березня.

Всього в Москві, де несанкціонована акція проти корупції проходила на Тверській вулиці, 12 червня було затримано, за даними «ОВД-Инфо» 866 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-