Міністр оборони США шокований низькою боєготовністю армії

Міністр оборони США шокований низькою боєготовністю армії

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс шокований низьким рівнем готовності американської армії і причину вбачає у скороченні фінансування.

Про це глава Пентагону заявив на слуханнях у комітеті палати представників з питань збройних сил Конгресу, де обговорювався оборонний бюджет на 2018 рік, повідомляє ВВС Україна.

"Я пішов з армії через три місяці після того, як секвестр вступив у силу. Через чотири роки я повернувся в міністерство - і був шокований тим, що я побачив щодо нашої готовності воювати", - заявив міністр.

Глава Пентагону наголосив, що збройні сили США потребують стабільного фінансування. "Жоден ворог не нашкодив нашій боєготовності так, як скорочення витрат", - сказав Меттіс.

За його словами, для виправлення ситуації збройним силам США треба роки стабільного фінансування.

Меттіс також прокоментував блокаду Катару. Він назвав ситуацію в цій країні дуже складною. При цьому міністр додав, що фінансування терористичних угруповань "не відповідає спільним інтересам".

Відповідаючи на запитання про Росію, Меттіс заявив, що президент Володимир Путін обрав для Москви роль "стратегічного суперника". "Наразі я не бачу жодних ознак того, що Путін хоче мати з нами добрі стосунки", - сказав голова Пентагону.

На слуханнях також виступив голова об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Джозеф Данфорд. Він заявив, що п'ять найбільших викликів для США в даний час - це Росія, Китай, Іран, КНДР і екстремістські організації.

Данфорд сказав, що Росія як і раніше намагається обмежити можливості США щодо виконання своїх зобов'язань в НАТО, в тому числі нарощуючи потенціал у кіберпросторі та космосі.

В середині лютого Меттіс заявляв, що США зараз не готові співпрацювати з Росією у військовій сфері. Він закликав Москву дотримуватися зобов'язань, які Росія взяла на себе в рамках угоди з НАТО.

Президент Росії Володимир Путін, в свою чергу, не раз дорікав США і НАТО в розширенні системи ППО в Європі.

Фото Firstpost

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-