Канада виділила 100 млн на боротьбу із поліомієлітом

Канада виділила 100 млн на боротьбу із поліомієлітом

Укрінформ
Уряд Канади ухвалив рішення виділити протягом трьох років 100 млн дол на боротьбу із поліомієлітом у світі.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада була лідером у боротьбі із поліомієлітом із самого початку і ми рішуче налаштовані домогтися кінця цієї хвороби. Необхідно збільшити зусилля у Афганістані, Пакистані і Нігерії, де поліомієліт досі існує, та забезпечити вакцинування кожної дитини, особливо дівчат, які продовжують стикатися із труднощами», - сказала Бібо.

У її відомстві уточнили, що гроші будуть виділені на втілення Стратегічного плану Глобальних ініціатив з ліквідації поліомієліту, який адмініструє ВООЗ. «Враховуючи, що епідемія поліомієліту наразі вирує лише у трьох державах світу, а цього року було зареєстровано усього 5 випадків поширення хвороби, глобальна ліквідація поліомієліту нині ближче, ніж будь-коли. Канада залишається віддана своїм зобов’язанням по співпраці із канадськими та міжнародними партнерами заради повного викорінення поліомієліту до 2020 року», - повідомили у міністерстві міжнародного розвитку Канади.

Додамо, що поліомієліт найбільше вражає дітей віком до 5 років і може викликати незворотний параліч. Із поміж усіх паралізованих 5-10% помирає, коли їх м’язи втрачають рухливість. Одним із найбільш ефективних способів упередження захворювання є масова вакцинація, яка дозволяє значно знизити рівень дитячої смертності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-