Затриманих у Москві б'ють головою об автозак і кийками по ногах - активісти

Затриманих у Москві б'ють головою об автозак і кийками по ногах - активісти

Укрінформ
Спостерігачі Об'єднаної групи громадського нагляду (ОГГН) повідомляють про жорстокі побиття затриманих учасників акції протесту на Тверському бульварі. 

За їхньою інформацією, співробітники поліції б'ють людей головою об автозак і кийками по ногах, повідомляється у Твіттері групи.

«Затриманих біля Тверського бульвару б'ють головою об автозак, і кийком по ногах», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 червня по всій Росії проходять акції протесту проти корупції, приводом для яких стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиційного політика Олексія Навального про «таємну імперію» прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

У Москві сьогодні на проспекті Сахарова мала відбутися узгоджена з мерією антикорупційна акція, але її організатор - Олексій Навальний - оголосив про її скасування і перенесення на Тверську вулицю в зв'язку з тим, що не вдалося встановити сцену і звукову апаратуру. Навальний стверджував, що компаніям, які займаються установкою сцен, дзвонили з мерії і просили не працювати на опозиційному заході.

Сам Навальний був затриманий 12 червня під час виходу з дому, дістатися до Тверської вулиці він не зумів.

Крім інших, на акції були затримані політики Ілля Яшин, Владислав Мальцев і багато інших, пише «Медуза».

Рада при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини "розбирається" із затриманнями громадян на протестних акціях в Москві й Санкт-Петербурзі, пише "Ехо Москви".

"Ми зараз збираємо інформацію від спостерігачів, які від імені РПЛ працюють сьогодні на протестних акціях в Москві й Санкт-Петербурзі. Поки інформація досить суперечлива та строката. Треба дочекатися, поки вона “устаканиться”, щоби зрозуміти точну картину", - сказав в ефірі "Ехо Москви" очільник РПЛ Михайло Федотов.

Як повідомили «Дождю» в «ОВС-Інфо», на акції проти корупції в Москві затримали 600 осіб, у Петербурзі - близько 300 осіб.

Раніше повідомлялося про 400 затриманих у Москві.

У понеділок, 12 червня, в Москві й Петербурзі проходять неузгоджені акції проти корупції. У Москві акція була узгоджена на проспекті Сахарова, але напередодні Олексій Навальний оголосив про перенесення акції на Тверську.

Мер Москви Сергій Собянін відмовився коментувати затримання в центрі Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-