В Естонії судять мера Талліна через обвинувачення у корупції

В Естонії судять мера Талліна через обвинувачення у корупції

Укрінформ
Почався судовий процес над відстороненим від посади мера Таллінна Едгаром Савісааром, який звинувачується в корупції.

Про це повідомляє ERR.

«Хар`юський повітовий суд розпочав розгляд кримінальної справи за звинуваченням у корупції колишнього лідера Центристської партії, відстороненого від посади мера Таллінна Едгара Савісаара», - йдеться в повідомленні.

Одним із перших прибув голова Талліннських міськзборів Калєв Калло. Сам Савісаар, якого в інвалідному візку завезли до будівлі суду по боковому пандусу, спілкуватися з пресою не побажав.

Засідання тривало близько 45 хвилин. Наступне відбудеться у вівторок. На нього, за клопотанням адвоката Савісаара Олівера Няееса, викликали голову експертної комісії Інституту судової медицини Естонії Маріку Вялі, якій належить відповісти на питання, що виникли у адвоката після ознайомлення зі складеною інститутом експертизою, згідно з якою стан здоров'я Савісаара дозволяє йому брати участь у судових засіданнях. Як повідомлялося, естонська Держпрокуратура висунула звинувачення в корупції відстороненому судом від посади мера Таллінна Едгару Савісаару, голові міськзборів Калєву Калло, колишньому раднику Міськуправи Прійту Кутсеру, НКО Центристська партія і п'ятьом підприємцям: Олександру Кофкіну, Велло Кунману, Віллу Рейльяну, Хіллару Тедеру і Айвару Туулбергу. 

Фото: delfi.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-