Акцію Навального на Тверській московська прокуратура назвала незаконною

Акцію Навального на Тверській московська прокуратура назвала незаконною

Укрінформ
Прокуратура Москви в ніч на понеділок попередила організаторів і учасників антикорупційної акції на Тверській вулиці в Москві 12 червня про неприпустимість порушень закону.

Відповідне попередження опубліковане на сайті прокуратури.

"Попереджаємо, що будь-які спроби провести неузгоджений захід на вул. Тверській м. Москви - пряме порушення закону. Правоохоронні органи змушені будуть вживати всі необхідні заходи для припинення провокацій, масових заворушень, будь-яких дій, які призводять до порушення громадської безпеки, що створюють умови для загрози життю і здоров'я громадян", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також зазначили, що "з метою запобігання можливим порушенням закону при проведенні публічних заходів прокуратурою м. Москви Олексєві Навальному підготовлене застереження".

Напередодні Навальный заявив, що погоджений із мерією мітинг на проспекті Сахарова не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати апаратуру, що посилює звук, та відеоекрани на мітингу.

У своєму блозі Навальний закликав своїх прибічників вийти на мирну акцію у центрі міста на Тверській вулиці. Московська мерія вже назвала перенесення мітингу незаконним і пообіцяла "жорстко реагувати на правопорушення".

26 березня на мітингу проти корупції в Москві було затримано понад тисячу осіб.

12 червня у понад 210 містах Росії прибічники політика Олексія Навального збираються вийти на антикорупційні акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-