Троє американців розстріляні в Афганістані: Талібан взяв відповідальність

Троє американців розстріляні в Афганістані: Талібан взяв відповідальність

Укрінформ
Щонайменше, троє військовослужбовців американського контингенту в Афганістані загинули, ще один отримав поранення внаслідок стрілянини, відповідальність за яку взяв на себе Талібан.

Про це офіційно повідомило в неділю міністерство оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Троє солдат США сьогодні були вбиті на сході Афганістану. Ще один американський солдат був поранений та евакуйований до шпиталю", - зауважили в Пентагоні.

По інциденту проходить розслідування, інші деталі поки не повідомляються.

Відповідальність за інцидент взяло на себе угруповання Талібан. За інформацією афганської сторони, вогонь був відкритий одним із бойовиків-талібів, який перейшов на бік армії Афганістану. Він був убитий під час інциденту вогнем у відповідь.

Віце-президент США Майк Пенс, який перебуває в суботу в штаті Вісконсін, зазначив, що він і президент Трамп були поінформовані про ситуацію. "Подробиці цього нападу будуть оприлюднені пізніше, але скажу тільки одне: коли герої йдуть, американці глибоко сумують. Наші думки й молитви - із сім'ями цих американських героїв", - зауважив віце-президент.

Американський контингент в Афганістані на сьогодні налічує близько 8,4 тис. військових. Їхня основна задача полягає в наданні консультацій та допомоги афганським військовим та правоохоронним структурам у боротьбі з талібами. Крім того, частина зусиль контингенту США спрямована на знищення осередків ІДІЛ і Аль-Каїди в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-