Необхідна боротьба проти ідеології терору у всьому світі - глава МЗС Австрії

Необхідна боротьба проти ідеології терору у всьому світі - глава МЗС Австрії

Фото, відео
Укрінформ
У питаннях політики оборони і безпеки ЄС має співпрацювати з країнами-сусідами, з партнерами, але не повинен ставити себе при цьому в залежне становище.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц на відкритті в суботу конференції Europa-Forum Wachau, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пряму трансляцію початку роботи форуму вела мережу Фейсбук.

“Для вирішення криз нам, безумовно, необхідно серйозне співробітництво з країнами-сусідами. Але чого нам не треба, так це поставити себе в залежне становище від цих країн, піддаватися тиску», - сказав Курц, не назвавши нікого конкретно.

Міністр заявив, що для більшої безпеки ЄС необхідним є співробітництво в оборонній політиці з партнерами, але водночас потрібна й більш тісна співпраця всередині ЄС, а не лише НАТО. Потрібна, за його словами, рішуча боротьба з тероризмом не лише тоді, коли він вже прийшов на континент, а й за його межами, боротьба проти ідеологічної бази терору по всьому світу.

Терор, який прийшов до Європи, все ще не вирішену кризу на сході України, напружену ситуацію в Туреччині та громадянську війну в Сирії глава австрійського МЗС і чинний голова ОБСЄ назвав як приклади викликів Європейському Союзу. Однак головний час свого виступу він приділив «власним» кризам ЄС.

«Ми всі хочемо і потребуємо сильного ЄС. Ми не повинні загубитися в дрібних питаннях, треба разом працювати над великими завданнями», - закликав Курц.

Він нагадав, що за останні роки число членів ЄС збільшилося більше ніж удвічі - з 12 до 28. Але сьогодні, за його словами, ейфорія зникла, «вона більше не відчувається», Союз вразили кризи - фінансова, міграційна. А «нижчою точкою» став британський референдум.

«Якщо ще вчора ми були зайняті тим, як краще організувати інтеграцію нових членів, то сьогодні - зовсім зворотним: виходом одного з них», - продовжив Курц.

Однак більш важливим, еа його думку, є те, що сьогодні ЄС змушений займатися тим, як утримати разом 27 країн, які залишилися, що сьогодні вже не видається само собою зрозумілим. Він запропонував покласти край надмірному регулюванню, постійному створенню нових законів і правил, бюрократії. Однак якщо починається тенденція до того, що верховенство закону і демократія підриваються, європейці повинні єдиним фронтом протистояти цьому, сказав дипломат. Сила ЄС в різноманітті та взаємодоповнюваності його членів, переконаний він.

Як повідомляв Укрінформ, Україну на цьому міжнародному форумі в місті Вахау в Австрії представляє глава МЗС Павло Клімкін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-