Генпрокурор РФ пропонує спростити блокування сайтів

Генпрокурор РФ пропонує спростити блокування сайтів

Укрінформ
Генпрокурор РФ Юрій Чайка на слуханнях у Раді Федерації запропонував наділити Міністерство юстиції Росії правом проведення позапланових перевірок некомерційних організацій (НКО), а також спростити позасудове блокування сайтів.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

"Пропонуємо надати Мін'юсту право проведення позапланових перевірок НКО у разі наявності інформації про недотримання ними закріплених у законі заборон і обмежень. Події останніх років переконують в абсолютній правильності законодавчих змін щодо посилення контролю за НКО", - сказав Чайка.

Він також заявив, що слід встановити можливість реалізації програм і здійснення зарубіжного фінансування сектора НКО в Росії тільки через створені в Росії структурні підрозділи іноземної організації. "У них мають бути вказані конкретні цілі та заходи, територія здійснення і їх учасники", - додав Чайка.

Також генпрокурор запропонував розширити критерії організацій, діяльність яких небажана на території Росії, включивши до них заподіяння шкоди економічним і зовнішньополітичним інтересам країни. Він зазначив, що також доцільно передбачити можливість позасудового обмеження доступу до сайтів небажаних організацій на території РФ.

Крім того, генпрокурор звинуватив у втручанні у справи Росії НКО, які фактично контролюються держдепартаментом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-