Лондонського нападника пустили до Британії попри “терористичні” заяви

Лондонського нападника пустили до Британії попри “терористичні” заяви

Укрінформ
Одному з виконавців теракту на Лондонському мосту дозволили в'їзд до Британії попри те, що британські спецслужби були попереджені Італією про його перебування у міжнародному списку осіб для спостереження, а також заяви про бажання бути терористом.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

"Італійці стверджують, що розвідки МІ6 та МІ5 були поінформовані про те, що Загба під час затримання в аеропорту Болоньї заявив поліції, що "збирається бути терористом"", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один із виконавців теракту у Лондоні на ім'я Юсеф Загба перебував у міжнародному списку для спостереження за підозрюваними іноземними бойовиками після того, як італійські поліцейські зловили його торік під час спроби потрапити до Сирії.

Проте після цього 22-річний громадянин Італії все ще міг потрапити до Британії, де він згодом приєднався до 27-річного Хурама Батта та 30-річного Рашида Редуейна.

Повідомляється, що Загба народився в родині матері італійки та батька марокканця. Його затримали в аеропорту Болоньї 15 березня минулого року, коли він прямував до Стамбула. Він мав при собі квиток в один кінець і невеликий рюкзак. Італійці підозрюють, що він напрявлявся до Сирії, щоб добровільно вступити до лав ІДІЛ або іншої терористичної групи.

Поліція конфіскувала його паспорт і мобільний телефон, на якому було знайдено відео і зображення, пов'язані з ісламським джихадом, включаючи чорний прапор ІДІЛ і відеокліп зі стратою в пустелі ув'язнених в помаранчевих комбінезонах. Під час допиту він заявив поліцейським: «Я їду, щоб стати терористом».

Мати Загби повідомила, що її син радикалізувався під час роботи в пакистанському ресторані в Лондоні.

Суд постановив, що не було достатньо доказів, щоб звинуватити його в тероризмі, але Служба внутрішньої розвідки Італії, як повідомляється, передала подробиці інциденту в аеропорту офіцеру зв'язку МІ-6 в Італії, який також передав інформацію MI5.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 4 червня на Лондонському мосту фургон в'їхав у пішоходів, а потім пасажири фургона напали на людей з ножами. Семеро людей загинули, у лікарнях перебувають 48 постраждалих, 21 з них у критичному стані. Поліція заарештувала 12 осіб у зв'язку з терактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-