Країни Перської затоки і Єгипет закрили небо для Катару

Країни Перської затоки і Єгипет закрили небо для Катару

Укрінформ
Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн у вівторок через загострення дипломатичної кризи закрили повітряний простір для літаків катарських авіаліній.

Про це повідомляє AFP.

"Країни Перської затоки і Єгипет заборонили усі польоти до та з Катару та дали розпорядження катарським громадянин покинути країни протягом 14 днів", - йдеться у повідомленні.

Саудівська Аравія також відкликала ліцензію національного катарського авіаперевізника Qatar Airways. Крім цього, Ер-Ріяд закрив свій сухопутний кордон із Катаром, що викликало паніку на тлі побоювань щодо нестачі продовольства.

Напередодні авіакомпанії Об'єднаних Арабських Еміратів та Саудівської Аравії заявили, що призупиняють польоти до столиці Катару Дохи.

Як повідомлялося, сім країн - ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Ємен, Лівія та Мальдіви - призупинили у понеділок дипломатичні відносини з Катаром через обвинувачення у підтримці терористів та екстремістів.

Після розриву відносин дипломатичні місії зазначених держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення з еміратом.

Як відомо, наприкінці травня оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-