Адвокат Шаріної: у РФ зараз умовний термін для невинуватої людини – вже досягнення

Адвокат Шаріної: у РФ зараз умовний термін для невинуватої людини – вже досягнення

Укрінформ
Іван Павлов, адвокат екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріної заявив: те, що його підзахисна отримала умовний термін - добре. А те, що вирок був по суті переписаним обвинувальним висновком - погано.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Добре те, що Наталя Григорівна, яка півтора року перебувала під домашнім арештом, сьогодні на свободі. Як не крути, ми ж розуміємо, в яких обставинах доводиться працювати, тому зараз умовний термін для невинуватої людини - це те, що можна вважати певним досягненням. Ну, ось така у нас система", - сказав Павлов про позитивну сторону вироку.

З іншого боку адвокат назвав вирок, оголошений в понеділок в Міщанському райсуді Москви, "просто переписаним обвинувальним висновком, з тими ж... помилками, які були допущені слідчими під час складання їхнього документа". І це, на його погляд, найбільш явний "мінус" озвученого вироку.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною розпочався в листопаді минулого року, їй неправомірно інкримінують розпалювання національної ненависті й ворожнечі, а також приниження людської гідності та розтрату.

Правозахисний центр "Меморіал" ще в листопаді 2015 року заявив, що вважає Шаріну політв'язнем, в зв'язку з чим її має бути звільнено з-під домашнього арешту, а її кримінальну справу - закрито.

Раніше адвокат Шаріної Іван Павлов заявляв, що сподівається на виправдання своєї клієнтки російським судом. Наталія Шаріна в своєму останньому слові відкинула всі звинувачення і попросила про виправдувальний вирок.

Держобвинувачення попросило призначити Шаріній у справі про екстремізм і розтрату коштів установи покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно.

В результаті Міщанський суд Москви призначив Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно. Позов нібито потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури - ще буде розглянуто окремо.

Повністю інтерв'ю з адвокатом Іваном Павловим читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-