КНДР розвиватиме ядерну програму попри нові санкції ООН

КНДР розвиватиме ядерну програму попри нові санкції ООН

Укрінформ
Північна Корея заявила, що "повністю відкидає" запроваджені ООН нові санкції, спрямовані на чиновників і організації КНДР, і має намір продовжувати свій розвиток ядерної зброї.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ країни, якого цитує офіційне інформагентство ЦТАК 4 червня, повідомляє Радіо Свобода.

"Північна Корея заявляє, що "повністю відкидає" останні санкції ООН як "ворожий акт" і буде продовжувати свій розвиток ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідна резолюція Ради безпеки ООН запроваджує заборони на поїздки і заморожування активів для 14 північнокорейських чиновників. Заморожування активів також поширюється на чотири компанії, зокрема на національний Банк Кореї.

За даними південнокорейської урядової бази даних, цей банк здійснює закордонні операції для таємного органу, який управляє приватними коштами північнокорейського керівництва.

Як повідомляв Укрінформ, резолюції Ради Безпеки ООН забороняють КНДР проводити випробування балістичних ракет. У Пхеньяні ці документи не визнають, посилаючись на право зміцнювати обороноспроможність країни на тлі "агресивної політики США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-